Om Dynamic Code AB

Dynamic Code är ett spjutspetsföretag inom DNA-teknik och hälsotest. Dynamic Code är ett svenskt företag som startades hösten 2000 av Anne Kihlgren och Björn Rosén, som båda har forskarbakgrund och lång erfarenhet av DNA-analyser, biokemi, genetik och molekylärbiologi från bl a Nationellt Forensiskt Centrum (NFC) tidigare Statens Kriminaltekniska Laboratorium (SKL) och Rättsmedicinalverket (RMV). Anne och Björn såg tidigt möjligheterna med den senaste DNA-tekniken och att kunna erbjuda smidiga och säkra hälso- och miljötester samt släktskapsbestämningar för såväl privatpersoner och sjukvård som för företag och myndigheter.

Vår vision

Att demokratisera hälso- och sjukvården genom att öka konsumentens inflytande och aktiva deltagande i omhändertagandet och vårdandet av sin hälsa. Och på så sätt ge vården ökade resurser.

Vår affärsidé

Att omsätta den senaste forskningen till produkter och tjänster baserade på modern DNA-teknik, lätt tillgängliga online via carestore.com och göra konsumenten/patienten mer kunnig och delaktig i vården och sin hälsa – att skapa en bättre sjuk- och hälsovård.

Våra mål

Dynamic Codes grundaffär och kärnkompetens är att utveckla och tillverka hälsotester med säkra och värdefulla svar, som via direktkontakt med medicinsk rådgivning förkortar tiden för säkra diagnoser och korrekta medicinska behandlingar, eller som leder till annan aktivitet, t ex kost- och träningsprogram.

Vårt mål är att senast år 2020 vara en ledande aktör internationellt inom detta område, att utveckla och erbjuda ett brett utbud av värdefulla hälsotest och att carestore.com är en central mötesplats för aktiva konsumenter inom hälso- och sjukvård. 

Produktområden

Dynamic Code utvecklar och erbjuder tjänster och produkter inom fyra områden: hälsotester för människor, tester för inomhusmiljö, faderskaps- och släktskapsbestämningar samt djuranalyser och härstamningskontroller. 

Starka samarbetspartners

Fokus på starka och nära relationer med ledande forskningsexpertis och rätt samarbetspartners inom marknad och försäljning är avgörande för oss och något vi hela tiden vill utveckla och bli bättre på.

Vi samarbetar med Apoteket AB som säljer våra test under eget varumärke. Vi samarbetar även med KaroPharma AB som distribuerar testen till övriga apotek i Sverige, Norge och Finland under varumärket YesNo. På danska apotek finns testen genom samarbetet med AcuPharma A/S. Den digitala vårdcentralen KRY har också våra test och är dessutom en viktig samarbetspartner när det gäller e-recept och medicinsk rådgivning.

Betydande är också samarbetet med svenska kommuner och med UDI, det norska migrationsverket. Här handlar det om faderskapsbestämning och släktskapsanalyser i migrationsfrågor.

Hög säkerhet

Testerna analyseras i eget kvalitetssäkrat laboratorium, certifierat av SWEDAC, nationellt ackrediteringsorgan för Sverige. Vi har hela kedjan, från utveckling av test och produktion av provtagningspaket till analys och distribution av provsvar. Läs mer om vår ackreditering & kvalitet här.

Vi är övertygade om att det finns mycket mer vi kan göra med vårt koncept. I slutändan handlar det om att människor ska må bra och vi vill bidra i den utvecklingen. Därför arbetar vi ständigt med att förnya och förbättra våra tjänster.

Anne Kihlgren,
Grundare och VD Dynamic Code 

 

anne_k.png
Anne Kihlgren, VD & grundare 

Se filmen om Dynamic Code

Den är framtagen i samband med nyemissionen
den 10 maj, 2017 tillsammans med Pepins. 

Skärmklipp 2017-05-18 13.28.03.png